Simulator voor elektronische schakelingen en printplaat ontwerp programma - EasyEDA

Simulator voor elektronische schakelingen en printplaat ontwerp programma - EasyEDA

Gepubliceerd op: 30-04-2016 14:45

Als elektronica-hobbyist gebruik ik regelmatig gaatjes- of strokenprint, maar soms wil je je werk wat professioneler aanpakken, dan is een eigen custom-made printplaat de oplossing. Met EasyEDA ontwerp je eenvoudig schakelingen in je browser en laat je ze met één druk op de knop maken!

EasyEDA is een gratis en installatie-vrij EDA gereedschap op basis van cloud-technologie. Het is ontworpen om elektronica ontwerpers, docenten, technische studenten en elektronica hobbyisten een eenvoudigere EDA ervaring te geven: de ervaring van het automatiseren van het elektronische ontwerp. EasyEDA is eenvoudig in gebruik, zowel voor het ontwerpen als simuleren van schakelingen en printplaat (PCB) ontwerp, en het draait in je web browser!

Wat is er mogelijk met EasyEDA?

Ontwerpen van elektrische schema’s

Teken snel schema’s door middel van de beschikbare bibliotheek in de browser. Deze wordt automatisch bijgewerkt en biedt een naadloze ervaring.

Simulatie van elektronische schakelingen

Verifieer analoge-, digitale- en “mixed-signal” schakelingen met Spice deelschakelingen en modellen!

Online printplaat ontwerp

Met verschillende lagen en duizenden eilanden kun je nog steeds snel en vloeiend werken met de software.

Andere voordelen van EasyEDA

EasyEDA biedt toegang tot duizenden Open Source modules

Het system is heel stabiel, betrouwbaar en eenvoudig te leren. De bediening is plezierig en interactief in het gebruik. EasyEDA heeft een volwaardige bibliotheek met duizenden elektronische onderdelen (voor elektronische schakelingen, printplaten en voor het modelleren), en tienduizenden voorbeelden van schema’s. Iedereen kan deze bibliotheek gebruiken en uitbreiden. Het is ook mogelijk om bestaande ontwerpen die gemaakt zijn in Altium, Eagle en KiCad te importeren en deze vervolgens aan te passen in EasyEDA. Bovendien hebben ontwerpers met EasyEDA toegang tot vele Open Source modules ontwikkeld door duizenden elektronica-ontwerpers.

Voor starters bestaat er een handleiding die de basisfuncties van de software uitlegt. Ook is er een Ebook beschikbaar met een introductie over het simuleren van elektronische schakelingen binnen EasyEDA met behulp van Ngspice. In de volgende video worden nog eens kort de mogelijkheden van EasyEDA gepresenteerd.

Bezoek EasyEDA.com en ga direct aan de slag!

(Dit is een gesponsord artikel)

Reageer als eerste op dit artikel »

Aanbevolen artikelen