Arduino boeken voor beginners

Arduino boeken voor beginners

Gepubliceerd op: 14-12-2015 13:04

Met een site als EngineerAtHome.com heb je eigenlijk geen boeken meer nodig, maar voor beginners kan het toch wel eens prettig zijn om een stap-voor-stap beschrijving op papier te kunnen volgen. In dit artikel beschrijf ik de 5 meest verkochte Arduino-boeken.

Nederlandstalige Arduino boeken

Het aantal Nederlandstalige Arduino-boeken is op één hand te tellen, de Arduino startersgids door Massimo Banzi is het meest bekend. Massimo Banzi is een van de grondleggers van het Arduino platform, je verwacht misschien een gedegen uitleg, maar veel verder dan de voorbeelden die je ook op de Arduino website aantreft komt dit boek niet.

Engelstalige Arduino boeken voor beginners

Bij de Engelstalige boeken is er meer keus. Hieronder een opsomming (op willekeurig volgorde) van een aantal interessante Arduino boeken voor de echte beginners.

Exploring Arduino - Jeremy Blum

In Exploring Arduino van Jeremy Blum tref je een aantal helder beschreven voorbeelden en projecten aan waar je zo mee aan de slag kunt. Van het laten knipperen van een LED en het uitlezen van analoge uitgangen tot de I2C-bus, draadloze communicatie en datalogging op SD-kaarten, je vind het terug in dit overzichtelijke boek dat ondersteund wordt met een website en een hele lading YouTube-filmpjes.

Arduino workshop - John Boxall

John Boxall beschrijft in zijn boek Arduino workshop een aantal leuke en vaak ook nuttige projecten. Na de 'getting started' informatie gaat het los met onder andere een digitale thermometer met LCD-scherm, een GPS datalogger om je reizen in Google Maps terug te zien, en een elektronische dobbelsteen.

Beginning Arduino - Michael McRoberts

Beginning Arduino van Michael McRoberts is een hands-on boek en behandeld onder andere het aansturen en uitlezen van een touchscreen, communicatie via ethernet, en de bouw van een 'lijn-volgende'-robot.

Arduino for Dummies - John Nussey

Natuurlijk is er voor Arduino ook een boek uit de Dummies-reeks: Arduino for Dummies. Dit boek beschrijft de basics in de kenmerkende Amerikaans humoristische 'dummies'-stijl. In dit boek tref je een stuk minder projecten aan dan in de andere boeken, het gaat meer over de basisbegrippen en heeft zelfs een hoofdstuk over solderen.

Reageer als eerste op dit artikel »

Aanbevolen artikelen