Maak een simpele tablet houder van karton

Maak een simpele tablet houder van karton

Gepubliceerd op: 09-05-2015 15:10

De tabletmarkt in Nederland is al bijna verzadigd zoveel tablets en Ipads worden er verkocht. Heb jij een tablet maar geen hoesje of standaard? Bouw dan in 10 minuten deze eenvoudige tabletstandaard van karton.

Ipad houder van karton

Maak gratis en voor niks je eigen tabletstandaard van wat reststukken karton (bijvoorbeeld van een oude doos) en wat duct-tape/gaffa-tape.

Knip of snijd drie rechthoeken van karton, 2 keer 17 cm bij 24 cm, 1 keer 20 cm bij 24 cm

Knip of snijd drie rechthoeken van karton, 2 keer 17 cm bij 24 cm, 1 keer 20 cm bij 24 cm. 24 centimeter is de breedte van mijn tablet, de lengte van 20 cm bepaalt de hoek waarin de tablet staat. Ik kies hier voor 20 cm zodat de tablet relatief rechtop staat om films op te kijken. Wil je de tablet wat schuiner hebben, bijvoorbeeld voor als je aan tafel zit? Maak deze lengte dan 19 of 18 cm.

Teken de nok- en gleufverbinding af op het karton

De tablet standaard blijft in elkaar zitten door middel van een stevige en betrouwbare nok/gleuf verbinding. Hier teken ik de maten af om vervolgens de afgekruiste stukken weg te knippen.

Leg de drie stukken karton met de binnenzijde naar boven op tafel

Leg de stukken karton tegen elkaar zoals op de foto. Ik wil de opdruk van de doos straks zo min mogelijk zien aan de buitenkant van mijn Ipad houder, daarom ligt deze kant nu boven.

Tape de stukken karton stevig aan elkaar

Plak de drie stukken karton met stevig plakband aan elkaar. Dit worden de binnenhoeken dus het karton mag strak tegen elkaar liggen.

Zet de tablethouder in elkaar en tape de buitenhoeken ook vast

Nu vouwen we de tablethouder in elkaar zoals hij moet komen te staan. Steek de nokken door de twee gleuven en controleer of alles stabiel staat. Plak vervolgens de buitenhoek met duct-tape ook stevig aan elkaar.

Na uitvouwen zie je duidelijk waarom je buitenhoek alleen moet vastplakken als de standaard rechtop staat

Als je de Ipadhouder weer plat vouwt zie je duidelijk waarom je de buitenhoeken alleen maar kan vastplakken als de standaard rechtop staat, Er is hier extra tape nodig om de buitenbocht te overbruggen. Plak je de buitenbocht vast terwijl de houder plat ligt dan krijg je de boel dus nooit meer in elkaar gevouwen.

En klaar is je tablethouder!

Als alle naden goed getapet zijn is je tabletstandaard klaar voor gebruik!

Tablethouder met een Samsung Galaxy Tab Pro

Het eindresultaat van de doe-het-zelf Ipad houder, in gebruik met een Samsung Galaxy Tab Pro. Wist je dat je ook gemakkelijk een kleine versie van deze tablet houder kunt bouwen? Dan heb je een smartphone standaard!

Reageer als eerste op dit artikel »

Aanbevolen artikelen